Vejen til et varigt vægttab

keto mad

Det er alment velkendt, at det er svært at tabe sig. Nogle taber sig hurtigere end andre, og nogle er uheldige at tage det hele på igen, selvom de havde tabt sig rigtigt meget. Hvad mon hemmeligheden er bag et varigt vægttab, hvor man ikke tager det hele på igen. I denne artikel, vil der komme en række gode råd til, hvordan man kan bedre opnår et varigt vægttab.

Ketokuren

Noget af det man oftest hører, er at man skal gå på kur, eller at man skal lægge hele sin livsstil om. For nogle fungerer det bedst, at man går på kur, da man på den måde, har nogle bestemte principper, man kan holde sig til. Nogle har mere brug for generelt bare at tænke sig bedre om. Der vil også være nogen, som prøver og prøver, men uden at opnå synlige resultater. Mange er gået med på Keto kuren, som går ud på, at kroppen kommer i Ketose, eller fedtforbrænding, som man også kan kalde det. Ketose tillader kroppen at forbrænde fedt, hvilket jo er det, man gerne vil af med. Der findes mange gode, spændende og lækre opskrifter fra Keto kuren, så det behøves ikke føles som om, man går glip af en masse. Bl.a. findes der også mange forskellige udgaver af kager og søde sager, som kan erstatte de søde sager, man ikke må spise. Kulhydrater er på kuren et no-go, da det forhindrer kroppen i at komme i ketose.

LCHF kuren

LCHF eller Low Carb High Fat har mange af de samme elementer som Keto kuren. Den er imidlertid ikke helt så stringent omkring kulhydraterne, som keto kuren er. Kroppen kommer heller ikke i Ketose, men man forbrænder alligevel en hel del, ved at spise færre kulhydrater og stivelse og i stedet spise mere fedtholdigt mad.

Livsstil

Det er vigtigt, at man tænker over, hvad man godt kan leve med på den lange bane. Hvis man vælger en kur, som man selv synes er alt for hård at gennemføre, vil man med garanti være eksponeret for at tage kiloene på igen, når man har opnået sit vægttab. Det der ofte sker er nemlig, at man tænker, at man nu har opnået det man ville, og så går man tilbage til at spise det man gjorde, før man begyndte at tabe sig, og så går det galt. Det er næsten bedre at vænne sig til, at man sideløbende med sin kur også kan have det lidt sjovt engang imellem. At det f.eks. er okay at tage det stykke kage, når man er til fødselsdage osv. Man skal dog være opmærksom på, at kroppen kommer ud af ketose, hvis man er på keto kuren, og at vægttabet derfor vil være langsommere. På den anden side får man et mere naturligt forhold til at begrænse sit indtag af søde sager, når man går igang. Det er noget man vil skulle øve sig på over langt tid, og trangen til at spise det forkert, vil man nok altid skulle kæmpe med.