Lækker vin til venindemidddagen

Har I veninder en tradition om at mødes ved hinanden og få god mad? Det kan arrangeres på mange forskellige måder. Måske I skiftes til at lægge hus til og ikke har så faste rammer for, om det skal være en brunch, til frokost eller til aftensmad, eller også er der mere fast tradition for at besøge en bestemt person og så selv medbringe lidt til et sammenskudsgilde. Det hele er hyggeligt, og noget af det, der kan gøre oplevelsen endnu bedre, er gode drikkevarer.

De fleste kan godt lide et godt glas vin til middagen, men det er vigtigt, at vinen passer til. Først og fremmest kigger man naturligvis på, om man tænker rød, hvid eller rosé, men derudover er der mange små detaljer, ophavsland og nuancer, der har indflydelse på smagen, og på hvad den passer godt sammen med. Vinene fra Europa har meget at byde på, og det kan godt betale sig at tage et kig på, hvad de hver især kan.

Gør det spændende hver eneste gang

Det er altid sjovt at få udvidet sin horisont. Tit har man for vane at blive ved med at gå tilbage til det gamle og kendte, hvis man først har fundet noget, man godt kan lide. Men det kan godt betale sig at prøve noget nyt af. Det kan godt være, du en gang imellem får prøvet en vin, du ikke er den største fan af, men andre gange får du måske smagt noget, du virkelig godt kan lide. På den måde kan du få udvidet dit repertoire, og når du selv har smagt meget forskelligt, har du også mulighed for selv at have mange gode vine liggende.

Hvis du ikke er den helt store vindrikker, kan du sagtens drikke mange andre lækre ting til maden, uanset om det handler om en sodavand eller noget andet med lidt procenter i.