

1. Vær ærlig over for dig selv om dine forbrugsvaner
Skriv det ned i hånden og gerne op på en liste, du kan se hver dag. For at blive bedre, skal vi liste og måle, hvad vi gerne vil ændre.
2. Sæt et budget for dig selv og hold dig til det
Sæt det gerne 10 % end, hvad du regner med.
3. Undgå impulskøb
Havde du overvejet at købe det, inden du gik ind i butikken eller webshoppen? Er svaret nej, så lad det stå. Forfatteren Nir Eyal har en regel, hvor du venter 10 minutter, inden du foretager et køb. Er det i en butik, vil du oftest have forladt butikken inden, og dermed fjernet muligheden for at købe.
4. Køb online, før du tager hjemmefra
Hvis du køber mere mad, der holder længere, bør du både kunne reducere den frekvens du handler og, og hvad du har brug. Bestiller du mad, der kommer i en måltidskasse, er der en masse retter, du slipper for at skulle handle ind.
5. Stop med at købe ikke-essentielle varer, der spilder dine penge
Der er en husmorråd der lyder: “Hvis det ikke betyder noget om fem år, så glem dem”. Dette er til de store ting i livet. Til de små ikke essentielle kan du spørge dig selv, vil jeg få glæde af dette 5 timer efter jeg har brugt det. Er svaret nej, så er det ikke-essentielt, og så bør du ikke købe det.
6. Opret en liste over, hvad du har brug for, og hold dig til det
Her henviser vi tilbage til punkt 5. Hvad du har brug for, og hvad du har lyst til, er ikke det samme.
7. Køb dine gaver i god tid, når du ved, der er udsalg for at spare penge og tid
Hvert år ved vi, julen kommer. Og hvert år ved vi, at vi kan spare tid og undgå unødvendige panikkøb, hvis vi køber ind før. Lad i år, både med fødselsdagsgaver og julegaver, være året, du faktisk gør køber dine gaver i god tid.