Skab ekstra råderum i økonomien til sjovere ting

Det er aldrig sjovt at betale de kedelige beløb til bolig, bil og hvad der nu ellers måtte kræve din økonomiske opmærksomhed. Det er da klart sjovere at kunne bruge penge på ferier og andre ting i fritiden, men det kræver jo altså lige, at der er nogle penge at kaste rundt med. Det er meget forskelligt, hvor meget danskerne tjener, ligesom det er forskelligt, hvor store faste beløb de har at betale. Men en ting har vi til fælles – der vil som regel være nogle steder i dit budget, hvor der kan spares lidt penge.

Udgifter til mobiltelefonen

Du har næsten helt sikkert en mobiltelefon, og den spiller nok en stor og vigtig rolle i din hverdag grundet de mange belejlige funktioner, den har. Det er altså nødvendigt at have en afgift til mobiltelefonen, men der er ingen grund til at betale mere end højst nødvendigt.

F.eks. er det ikke nødvendigt at betale for fri tale, hvis du sjældent snakker i telefon. Så vælg mobilabonnement der giver mening til dine behov. Hvis du ikke helt er klar over dine behov, kan du evt. holde øje med data- og taleforbrug i nogle måneder, og så kan du vælge et abonnement derudfra.

Kig i tilbudsaviserne, når du alligevel skal ud at handle

Du kommer ikke udenom at bruge penge på mad i dagligdagen, fordi det jo er et ret fundamentalt behov. Men der kan altså være flere penge at spare, når du bevæger dig ned til købmanden, hvis du bare gør en lille indsats.

Når du alligevel skal ned at handle, kan du lige så godt kigge i tilbudsavisen – hvis du nu kan spare penge på noget, du ved, at du skal have, så hvorfor ikke gøre det? Ofte kan du også finde varer tæt på deres udløbsdato til billige penge.