Kunne portvin være noget for dig og dine veninder?

Portvin er bestemt ikke en drik, vi kun bør nyde juleaften sammen med den klassiske risalamande. Nej portvin egner sig bestemt ikke kun til de søde desserter, for portvin passer også godt til mad, men også alene, uden tilbehør. 

 

Er du ude efter at finde en god portvin, kan du starte din søgen efter én hos vinmedmere.dk. Her har du mulighed for at køb portvin online, det er nemt og bekvemt, og kan gøres direkte hjemme fra sofaen. 

 

Lidt til den søde tand

Til en aften med veninderne, vil de fleste nok have en tendens til at servere en rød- eller hvidvin. Men det behøver du slet ikke, for en portvin er, som de fleste nok ikke ved, et godt match til en god middag. Portvin er for eksempel perfekt at parre med en god peberbøf, især hvis du vælger at toppe serveringen, med en god portvinssauce. 

 

Find den rigtige temperatur 

Vælger du at servere en portvin, skal du sørge for at temperere vinen. En god temperatur på en god portvin er cirka 16 grader, hvis du vil være sikker på at dine gæster får den helt rette oplevelse, når de skal nyde vinen. 

 

Når flasken er åbnet, gælder det, som ved alle andre vine, om at undgå at vinen iltes alt for meget. En oxidering(iltning), påvirker i høj grad vinen, og den vil derfor udvikle sig -både smags- og aromamæssigt.

 

Generelt bør du ikke lade din portvin stå for længe, når først flasken er åbnet. En portvins holdbarhed er generelt relativ begrænset, hvilket er værd at huske, hvis du vil undgå at vinen bliver for gammel og at den danner bundfald.