Byd den søde tand velkommen

Det er svært altid at sige nej til den søde tand. Det er heller ikke nødvendigt. Vi skal trods alt give plads at nyde livet og spise lidt usundt for vores egen mentale sundheds skyld. Spørgsmålet er bare, hvad man skal give tanden. Det betyder egentlig sjældent ret meget, men nye søde sager kan da tiltrække de fleste af os.

Bland verdenerne

www.madling.dk finder du en masse opskrifter på og vejledninger til snacks og søde sager, du selv kan lave derhjemme i køkkenet. Samtidig får du for det meste et lille indblik i forfatterens liv og kærlighed til mad. Der findes vel nærmest intet bedre end at dele en forkærlighed for noget med andre. Hvis du synes, dine søde tand er irriterende, fordi du ville ønske, at det var lettere at spise sundt og varieret og at takke nej til godterne, ved du nu, at du ikke er alene. Men det er altså ingen synd at blande livsstilene med den sunde og varierede kost med den usunde og søde og gøre dem til et kompromis. Det er faktisk nok set oftere, end at de er helt separerede.

Hav en fest med smage, farver og konsistenser

Muligvis har du børn, og muligvis har du ikke. Hvis du har er der nogle meget lette og knap så krævende opskrifter til snacks og søde sager, som du sammen med dit barn kan gøre nytte af. I kan for eksempel vælge at tænde for ovnen og bage kanelsnegle, eller I kan varme noget chokolade og dyppe nogle skårne kiwier i den smeltede masse. Et andet bud på en sjov og sød ”ret” er farvede popcorn. Det vil dit barn med garanti være vild med. Har du ingen børn, skal det da heller ikke stå i vejen for, at du laver dem alligevel. Alle voksne har vel et lille barn gemt inden i sig.