Cruelty-free skønhedsmærker

Der er en række grunde til, at man vælger at bruge cruelty-free skønhedsprodukter. Nogle mennesker mener, at det er moralsk forkert at teste kosmetik på dyr, da det ofte kan medføre, at de dyrene bliver skadet eller endda dræbt. Andre kan have sundhedsmæssige betænkeligheder ved at bruge produkter, der er blevet testet på dyr, da der ikke er nogen garanti for, at de er sikre til brug for mennesker. Endelig foretrækker nogle mennesker simpelthen at støtte virksomheder, der ikke foretager dyreforsøg.
Der er en række forskellige måder at sikre, at de skønhedsprodukter, du bruger, ikke er testet på dyr. Den ene er kun at købe produkter, der specifikt er mærket som sådanne. En anden er at undersøge virksomhederne for at finde ud af deres politik for dyreforsøg.
Hvis du leder efter en liste over cruelty-free skønhedsmærker, findes der en række websteder, der giver dig disse oplysninger. Et sådant websted er Cruelty Free International, som har en liste med over 600 virksomheder, der ikke tester på dyr.
Når du køber skønhedsprodukter, er det vigtigt at være en informeret forbruger. Tag dig tid til at undersøge de mærker, du overvejer, og sørg for, at de er i overensstemmelse med dine værdier. Det vil hjælpe dig med at finde den perfekte cruelty-free kosmetik til dine behov.
Nogle af de makeupmærker, der er cruelty-free, er bl.a.:
• Too Faced
• Urban Decay
• e.l.f.
• Hourglass
• Kat Von D Beauty
• KVD Vegan Beauty
• NYX Professional Makeup
Leder du efter shampoo, cremer, badebomber eller lignende, som også er cruelty-free, kan du kigge på mærker som LUSH og The Body Shop. Disse reklamerer meget med deres dyrevelfærdsværdier. Vil du have endnu mere naturlige produkter, kan du kigge på mærket Holly Molly. Dette mærke laver lanolin produkter, som er udvundet af uld fra dyr, der er etisk behandlet.
Dyrevelfærd er en af de helt store værdier for de fleste af disse mærker.  De ønsker at sikre, at ingen dyr er blevet skadet under fremstillingen af deres produkter. Dette omfatter også at sikre, at der ikke er anvendt dyr til testformål.
Der er også flere af disse mærker, der er veganske, hvilket betyder de anvender ingen animalske produkter eller biprodukter i deres formuleringer. Dette er det højeste niveau af dyrevelfærd, da der slet ikke anvendes dyr ved fremstillingen af produktet. Det er dog ikke dem alle sammen, der også er veganske, så undersøg dem nærmere, hvis dette er hvad du leder efter.