Vi skal skilles – hvordan gør vi?

En skilsmisse er aldrig rigtig sjov. Heller ikke selvom parterne måske er enige om at skilles. Der vil være følelser i spil på den ene eller anden måde og alene mængden af praktiske og juridiske spørgsmål, der skal afklares, kan være overraskende opslidende.

Få en skilsmisseadvokat

Jeg vil med det samme anbefale, at I får en skilsmisseadvokat. Det vil være en kæmpe hjælp i alle de juridiske og praktiske spørgsmål og det vil skåne jer, så I ikke skal sætte jer ind i en hel masse lovstof, men kan koncentrere jer om at komme så godt som muligt igennem skilsmissen sammen.

Advokathuset Bredgade er specialiseret i skilsmisse. Det betyder, at deres skilsmisseadvokater har stor erfaring med at håndtere skilsmisser og kan tage jer i hånden hele vejen. Advokaten hjælper jer med at tage stilling til alle de gøremål og forpligtelser, der følger med en skilsmisseproces, så det bliver så smertefrit for jer, som det er muligt.

I kan starte med at bestille et rådgivningsmøde med en skilsmisseadvokat. Det er helt uforpligtende og derefter kan I tage stilling til, hvilken hjælp I evt. ønsker at tage imod.

Hvordan bliver man skilt?

Som regel starter man med en separationsperiode. Efter et halvt års separation, kan I blive skilt.

Der er dog nogle undtagelser, hvor I kan blive skilt med det samme, uden at blive separeret først:

  • Hvis I er enige om skilsmissen
  • Hvis der er utroskab
  • Hvis I allerede har levet hver for sig i to år
  • Hvis der er grov vold
  • Hvis jeres fælles barn har været bortført til udlandet
  • Hvis der er tale om bigami

Ja, det er nogle lidt skrappe scenarier. Ofte foregår en skilsmisse heldigvis under mindre krigeriske forudsætninger. Men når de ulykkelige omstændigheder som utroskab, vold eller lignende forekommer, er det godt, at der findes en undtagelse fra reglen, som gør, at man kan blive skilt med det samme.

Undtagelsen gælder også i de tilfælde, hvor parterne ganske enkelt er enige om at ville skilles.

2 ting, I skal blive enige om

Når I indsender jeres skilsmissepapirer, er der et par ting, som I skal være enige om. Det handler om:

  • Hvem af jer der skal overtage jeres fælles bolig
  • Om der skal betales underholdsbidrag og hvor længe den pligt skal vare

Det er minimumskrav for at blive skilt, at I kan blive enige om disse ting. Der er selvfølgelig flere forhold, I skal nå til enighed om undervejs, men det er netop det, skilsmisseadvokaten er der, for at hjælpe jer med.

Læs mere om skilsmisse på Advokathuset Bredgades hjemmeside.