Hjemmelavet måltid og ekstra tid med familien – sådan gør du

Livet med en familie er ikke altid lige let. Der er rigeligt, der skal planlægges og udføres hver eneste dag – og det skal helst også ske uden det helt store besvær, eller sure miner.

Det er med andre ord, noget af en opgave at sørge for god og nærende kost, sunde fritidsaktiviteter, rengøring af hjemmet og alt det andet der følger med. Derfor er der ikke noget at sige til, at flere vælger at springe madlavningen over i hverdagen – men det er faktisk slet ikke nødvendigt. Det kræver blot, at man tager inspiration fra et lidt andet sted, end man måske plejer.

Lær fra de bedste og de hurtigste

Hvis der er nogen der ved, hvordan man skruer et godt måltid sammen på rekordtid, så er det de professionelle. Det gælder både når de forbereder og når de tilbereder.

Hvis du gerne vil servere hjemmelavet mad oftere, kan du med fordel bruge industri køkkenudstyr derhjemme. Det er nemlig designet til at udføre mange opgaver så hurtigt og så effektivt som muligt.

Planlæg jeres måltider

God planlægning er som bekendt altid godt begyndt. Og når det kommer til madlavning er det bestemt ingen undtagelse. Når du begynder at planlægge jeres måltider mere end et par timer frem i tiden sparer du faktisk både tid og penge. Det eneste det kræver er, at dedikere en time eller to om ugen til at sætte sig ned og få skrevet en madplan og en indkøbsliste.

En anden god måde at spare tid på er, at forberede så meget af madlavningen som du kan på en gang. Du kan blandt andet hakke og snitte alle jeres grøntsager til hele ugen og opbevare dem i bøtter i køleskabet til senere brug. Og du kan også lave dobbelt portion og gemme halvdelen i fryseren til en doven dag.