Er du parat til at have dit barn med ved spisebordet?

Når dit barn endelig er klar til at bevæge sig væk fra flydende kost, så skal du som forælder også gøre klar til at have dit barn med ved spisebordet. I det følgende kan du blive klogere på, hvad du får brug for, når dit barn skal med ved spisebordet første gang, således at du kan sætte de bedste rammer for dit barns møde med fast føde.

Investér i et godt spisesæt

Du kommer ikke udenom at investere i et spisesæt, når dit barn skal med til bords. Et spisesæt består som udgangspunkt af en ske, en kop og en tallerken, som er designet i bløde, sikre materialer.

Når du har dit barn med ved bordet, er der stor risiko for, at servicet bliver fejet på gulvet en gang eller to. Derfor er det vigtigt at vælge et spisesæt, som kan tåle at ryge på gulvet. Du kan også få spisesæt, som kan sættes fast på bordet med en sugekop og dermed ikke fejes ned af barnet.

Beskyt bordet med dækkeservietter

Er du ømtålelig over for dit spisebord, og vil du gerne undgå, at det bliver ødelagt af spildte madrester og drikkevarer? Så gør du klogt i at investere i dækkeservietter, der kan placeres under barnets tallerken og dermed beskytte bordet på en hensigtsmæssig måde.

Hagesmækken er din nye bedst ven

Det er meget forskelligt fra barn til barn, hvor meget der ryger på gulvet i mødet med fast føde. Vil du være på den sikre side og undgå at skulle tørre halvdelen af måltidet op fra gulvet? Så kan du give dit barn en hagesmæk på med dyb lomme, som fanger størstedelen af alt den mad, der ikke ryger i munden. Du kan også bruge en stofble som alternativ til hagesmækken, hvis du endnu ikke har sådan en.