Lær at investere, så du kan lukke indtægtsforskellen mellem mænd og kvinder

I dag er det kun hver tredje kvinde, der investerer sine penge – og det er ærgerligt. Det betyder nemlig, at kvinder kommer yderligere bagud, når det kommer til indtægtsniveau. Derfor er der al grund i verden til, at du som kvinde begynder at investere.

Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, eller hvordan du skal bære dig ad, kan du læse mere meget mere på Aktieskole.com. Her bliver du taget i hånden og guidet gennem alt fra investeringsstrategi til valg af handelsplatform.

Tilegn dig hurtigt den basale viden

Mange kvinder tør ikke investere, fordi de ikke føler sig klar. Det er en helt naturlig følelse, og du skal selvfølgelig ikke investere, før du ved hvad du egentlig laver. Men i dag findes der så meget tilgængeligt materiale om investeringer.

På Aktieskole.com finder du derfor også en masse viden, som er formuleret på en letforståelig måde. Du behøves altså ikke nogen kandidatgrad i økonomi for at kunne følge med. I stedet kan du i ro og mag tilegne den nødvendige viden, så du kan blive klar til din første investering.

Tror du, at du mister alle dine penge?

Hvis du har set amerikanske film om Wall Street og aktiemarkedet, er der næsten altid en stakkels familie, der bliver frarøvet alle sine penge på grund af en fejlinvestering. Den situation kan du heldigvis gardere dig selv imod.

Når du investerer, er den gyldne regel nemlig, at du aldrig skal investere penge, som du ikke har råd til at miste. Sagt med andre ord bør du altså have en investeringskonto med nogle ekstra penge. På den måde kan du aldrig komme til at miste dit hus eller lignende på grund af en fejlinvestering.

Hvis du gerne vil minimere risikoen for et tab

Når det kommer til investeringer, er der ingen garanti. Der er ganske enkelt ingen af os, der kan forudsige fremtiden. Men når det er sagt, så er der nogle investeringer, der bliver vurderet som mere sikre end andre.

Hvis du gerne vil minimere risikoen for, at du taber dine penge, kan du vælge at have en såkaldt lavrisikoprofil. Det betyder, at du kun investerer i projekter, der har en lav risiko behæftet.

Når du har denne profil, vil du ofte få et mindre afkast. Til gengæld er det mere sikkert, at du rent faktisk får et afkast.

Du kan investere i mange forskellige ting

Du har mulighed for at investere dine penge i mange forskellige ting. Det er ikke blot aktier og obligationer. Du kan skam også investere i blandt andet:

  • Ejendomme
  • Indeksfonde
  • Kryptovaluta
  • Råvarer såsom guld og diamanter

Når du skal tage stilling til, hvad du gerne vil investere i, bør du altid tage udgangspunkt i din risikoprofil og din investeringsprofil.

Risikoprofil og investeringsstrategi

Inden du foretager dig en investering, skal du først vide, hvad din risikoprofil og investeringsstrategi er. Begge dele er personlige. Derfor skal du også udarbejde dine egne.

Det er nemlig disse to elementer, der er afgørende for, hvad du skal investere i. Derfor er det også første skridt, når du gerne vil træde ind i investeringsverden.