Vil du prøve pilates?

Pilates giver en bedre kropsholdning, samt en stærk og smidig krop. Ved pilates træner man især de små stabiliserende muskler omkring leddene. Det er en skånsom træningsform, hvilket gør at alle kan træne pilates. Det er godt for alt fra den aktive sportsudøver til personer med ømme led og muskler. Det kræver selvfølgelig lidt øvelse, inden man har helt styr på alle pilates øvelserne – men øvelse gør mester!

Ligesom med yoga, er vejrtrækningen i pilates rigtig vigtig. Det er vigtigt, at man ikke holder vejret, men i stedet fokuserer på at trække vejret ind igennem næsen og ud igennem munden. Det kan faktisk være ret svært at mestre vejrtrækningsteknikken, men efter noget øvelse kommer det ret naturligt.

Pilates er ikke en træningsform, hvor man får pulsen op. Derfor kan det godt være en god ide at træne konditionstræning ved siden af – det kan også bare være en daglig gå- eller cykeltur.

Overvejer du at starte til pilates, så kommer der her en kort gennemgang af nogle af grundprincipperne:

Sug maven ind: Skal man aktivere de dybeste mavemusker, skal maven suges ind – specielt i en liggende stilling. I pilates skal maven suges ind i alle øvelser, inden øvelsen går i gang, og spændingen i maven skal holdes indtil øvelsen er ovre.

Lær at spænde bækkenbunden: Det er ikke nemt at spænde bækkenbunden i pilates, hvis man ikke har lært at spænde bækkenbunden generelt. Det kræver lidt øvelse ikke bare at spænde sin bækkenbund, men gøre det under træningen også. Derfor er det en god ide at øve sig i at spænde bækkenbunden først.

Spænd bækkenbunden: Bækkenbunden er en vigtig del af muskulaturen omkring rygsøjlen. Bækkenbunden skal integreres i alle øvelser, ligesom man skal suge maven ind og tænke over sin vejrtrækning.

Påklædning til pilates er noget af det samme som ved yoga: tøj, du finder behageligt og som du kan bevæge dig i. Løbetights er rigtig gode, fordi disse sidder fast på din krop, samtidig med at de er elastiske nok til, at du nemt kan bevæge dig i dem. Trøjen må helst ikke sidde alt for løst, da dette kan komme i vejen for nogle af øvelserne.