Løbetøj til den seriøse løber

Hvis løb er blevet en livsstil for dig og ikke længere bare er en hyggeaktivitet en gang om måneden, så er det meget vigtigt at løbetøjet er i top og ikke står i vejen for din udvikling. Det er især vigtigt, at tøjet sidder godt, er komfortabelt at have på og giver dig mulighed for at komme af med sveden. Af løbetøj i højeste kvalitet kan blandt andet nævnes Fusion tights, som er vandskyende, tørrer hurtigt og derfor reducerer risikoen for gnavesår.

Er du på udkig efter træningstøj, der gør det nemmere for dig at fokusere og være til stede i nuet, skal du kigge efter en god pasform og højkvalitetsmaterialer. Hvis du er konkurrenceløber eller skal have optimeret dit løbeudstyr til dit træningspas, så er der nogle ting, du kan have i baghovedet, når du køber dit nye løbetøj.

Løbetøj til træningspas og konkurrence

Måske er du en adrenalinjunkie og kan ikke få nok af konkurrencer mod andre (og dig selv). I så fald bør der ikke være noget, der hæmmer din vej til toppen. Skal du kunne yde optimalt, bør du også have det optimale træningsudstyr og træningstøj. Løbetøj er ikke bare noget, der dækker din krop, det kan også gøre din løbetur meget bedre.

Hvis dit løbetøj for eksempel ikke har en hurtig svedtransport, kan det føles meget ukomfortabelt. Med det rette tøj kan det næsten føles, som om du sveder mindre. Og tøjets håndtering af væske er altafgørende for din præstation.

Løbetøj skal helst være tørre hurtigt og være vandafvisende, for ud over sved er det danske vejr jo ofte præget af regn. Og er du løbet igennem en byge, og dit løbetøj er blevet vådt, skal det helst kunne tørre hurtigt, så du ikke får gnavesår og føler dig utilpas, mens du burde fokusere på løb og vejrtrækning.

Praktiske detaljer, der kan hjælpe dig

Til de længere løbeture, træningspas eller konkurrencer kan det være ideelt at have flere lommer på dine løbetights. De fleste skal have en husnøgle med, og nogle har brug for en mobil, hvis de kan lide at tracke deres løb. Andre har gavn af en gel for at optimere ydeevnen og kunne blive ved i længere tid.

Uanset hvilke krav du har til dit løbetøj, skal du være opmærksom på, at lommerne skal være placeret et godt sted, så de ikke generer, mens du løber. Derudover skal tingene heller ikke falde ud af lommen. Det er vigtigt at de ydre omstændigheder ikke forhindrer dig i at leve op til dit fulde løbepotentiale.