Dine skulderøvelser skal udføres korrekt

Styrketræning er godt for rigtig mange ting. Det giver generelt bedre holdning, det forebygger skader, det giver ekstra energi, kan også givet øget fedtforbrænding, og du får bare mere overskud, hvis du får gennemført din styrketræning regelmæssigt. Men selvfølgelig skal du være opmærksom på at få gjort dine øvelser på den rigtige måde. Det gælder også for dine skulder øvelser.

Styrketræning giver øget livskvalitet

Helt generelt kan man sige om styrketræning, at det giver rigtig mange fordele. Du opnår øget muskelmasse, og det kan du bruge til rigtig mange ting. Du får en stærkere fysisk, og kan dermed forhindre mange udfordringer i hverdagen heriblandt skader. Du får mere udholdende og dermed mere overskud. Hverdagen bliver bedre med øget muskelmasse.
Desuden kan den øget muskelmasse forebygge den vægtøgning mange får med alderen. Du får altså helt generelt en øgte livskvalitet med styrketræning. Og det vil de fleste vel gerne have været.

Musklerne i skulderen

Det primære i dine skuldre er de store skuldremuskler, som er ret synlige hos de fleste mennesker. De har blandt andet til formål at stabilisere det meget bevægelige skulderled, og er bare de bærende muskler i skulderen. Under de store muskler er fire små muskler kaldet rotor cuff, som hæfter på skulderbladet. De har funktionen med at stabiliserer og koordinere skulderbevægelserne, så de store muskler kan udnytte deres kraft.

Træn dine skuldermuskler

Blandt de mange muskelgrupper, du skal sørge for at træne i din hverdag, er selvfølgelig dine skuldremuskler. Derfor skal du sørge for at udføre dine skulder øvelser, og gøre det ordentligt.  Der er en række måder, du kan træne din skuldremuskler på. Helt generelt kan du lave skuldrepres og side lateral raise. Det kan du både gøre ved at bruge vægte, bruge maskiner eller også gøre det uden. Pres kan både laves stående og siddende med vægtstang eller håndvægte og foran og bag hovedet. Laterial raise kan både laves i front og på siden og så findes der en række afarter af disse skuldre øvelser. Der findes mange muligheder og helt sikkert noget, der passer til din fysik.

Ondt i skulderen

Rigtig mange har ondt i skulderen. For skulderen er et følsomt sted, der kan blive belastet af mange forskellige bevægelser. Ofte kan træning hjælpe på smerter medmindre der er tale om en skade, der skal have ro. Et godt alternativ som skulder øvelse er at strække ud.