Vandretur i Flensburg – dette skal du se!

vandring outdoor

Mange kender måske ikke byen Flensborg som den store vandre-by, men sandheden er, at byen har en masse at byde på for de naturinteresserede. Naturen i og omkring Flensborg i det nordlige Tyskland er nemlig ikke blot en dejlig havneby med masser af butikker, sejlskibe og et stort dansk mindretal, den er også omringet af smukke skove, flotte stier og fantastiske strande. Alt dette og meget mere er helt sikkert ting, som du skal være vidne til i den nærmeste fremtid. Så pak tasken og vend blikket mod den dansk-tyske grænse. Her vil Flensborg modtage dig med åbne arme.

Havnebyen Flensborg

Flensborg er en større by i det allernordligste Tyskland, som grænser op til den danske grænse. Byen har en fortid som stor havneby, og mange danskere kender måske byen som indkøbssted. Her kan man nemlig opleve grænsebutikkerne i fuld flor. Men byen er derudover også hjem til et stort dansk mindretal, hvis danske skoler, børnehaver, kulturinstitutioner og biblioteker er meget udbredt. På enhver tur til byen er disse steder og dansksindede mennesker helt sikkert et besøg værd. Foretrækker man at opdage byen med sine vandrestøvler på, kan man helt sikkert begynde sin gåtur nede ved havnen og gå en omgang rundt ved vandkanten. Her kan man nyde havnens silhouet og muligvis kigge forbi i den såkaldte Stadtpark, hvor man fra et udkigssted kan beskue hele havnen. Herefter fører turen videre rundt til den fine Norderstraße, hvor man kan kigge ind i adskillige små og hyggelige butikker.

Skov og strand

Når man har passeret Norderstraße kan man fortsætte sin rute længere op imod nord. Ja, faktisk kan man herfra gå hele vejen hen imod grænsen i Kruså. Men før man når derhen, går man forbi både skov og smuk strand. Lige her ligger nemlig Ostseebad stranden og skoven, hvorefter den fine strand i Wassersleben venter. Til denne slags vandretur er det vigtigt, at man har det rigtige udstyr til vandring. Ellers vil man ende med at få ondt i fødderne og ryggen. Man kan på den måde med fordel anskaffe sig nogle gode vandrestøvler, som kan klare både Flensborgs asfalt, skovjord og sand. Derudover skal man huske på, at vejret i grænselandet kan være meget omskifteligt, hvorfor det er vigtigt at huske sit regntøj. Dernæst er det en god idé at eje en god rygsæk, som sidder godt på hofterne og ikke forårsager rygsmerter. Kun sådan kan man få en fed i oplevelse i dejlige Flensborg.