Skal du have nye blækpatroner til din printer?

Er blækpatronerne i din printer ved at være tomme, så er det ved at være tid til nogle nye. Der er et par ting, du skal overveje, inden du køber blækpatroner og et par ting, du skal gøre, når du kommer hjem med dine nye blækpatroner.

For det første skal du overveje, om du vil have originale printerpatroner, som er lavet til lige præcis mærket og modellen på din printer, eller om du hellere vil købe uoriginale, kompatible blækpatroner. Originale blækpatroner har den bedste kvalitet, men er også de dyreste. Kompatible, uoriginale blækpatroner er de billigste, men kvaliteten på blækket er også lidt dårligere end ved de originale, hvilket betyder, at de generelt hurtigere bliver tomme. Du skal derfor overveje, hvad der er det vigtigste for dig og dine behov. Printer du meget, som også skal være i rigtig god kvalitet, så er det helt sikkert bedre at købe originale blækpatroner. Printer du ikke så meget, kan det være lige så godt at købe uoriginale, kompatible blækpatroner, fordi disse er generelt billigere end originale blækpatroner.

Når du har valgt din nye blækpatron – om det er en original eller uoriginal – er det en god ide at lade den ligge i op til fire timer, når du er kommet hjem. Blækket i patronerne størkner ikke, men hvis det er udsat for frost eller kulde, så kan blækket godt blive tykkere. Der er derfor en god ide at lade blækpatronen ligge i noget tid, inden du tager den i brug for at sikre dig, at du får det bedste resultat af din første udprintning.

Når blækpatronen har lagt i noget tid, så du har sikret dig, at blækket ikke er tykkere end det skal være, så kan det være en rigtig god ide at læse monteringsvejledningen. Er du vant til at købe originale blækpatroner, monterer du dem bare som normalt, men har du valgt at købe en uoriginal blækpatron, kan det være en god ide at læse monteringsvejledningen godt igennem først. Grunden til dette er, at mange uoriginale blækpatroner ikke skal monteres på samme måde, som originale. For at sikre dig, at du monterer den rigtigt, er det derfor en god ide at læse vejledningen først.

Så er du ved at være klar til at printe med dine nye blækpatroner – eller blækpatron, hvis du har valgt kun at skifte den sorte eller de farvede.