Husk den smukke indpakning: Sådan gør du

Skal du give en gave, handler en stor del af det også om det umiddelbare udtryk, som denne giver fra sig. Selvom det kan virke lidt pjattet og overfladisk, kan en pæn indpakning derfor gøre meget. Det viser ikke blot, at du har lagt tid, kræfter og tanke ind i gaven, men også at du værdsætter idéen om at forære noget ordentligt og gennemført.

Tag dig tid til at pakke gaver pænt ind

Selvom der findes mange forskellige teknikker for kreativ og smuk indpakning, handler det vigtigste råd i langt de fleste tilfælde om at pakke gaven ind med præcision og snilde. Dette opnår du bedst ved at sætte den nødvendige tid af til projektet, så du ikke skal haste dig igennem det og ender med asymmetriske folder og klodset placeret tape.

Er du i tvivl eller har mod på mere, kan du med fordel slå mere avancerede indpakningsteknikker op, men som udgangspunkt kommer du langt ved at holde det enkelt. Køb her blot noget smukt gavepapir, eventuelt kombineret med bånd som passer til. Når det kommer til valget af gavepapir kommer du ofte længere udtryksmæssigt, hvis papiret er af en kraftig kvalitet og gerne i en pæn farve eller med et mønster på. Som gavebånd vælger nogle at benytte ægte bånd eller garn – her kan du med fordel genbruge fra tidligere brugte gaver.

Løft gaven til et højere niveau

Vil du gerne løfte gaven til et endnu højere niveau udover den pæne og stramme indpakning, kan du lade kreativiteten slippe løs. Pynt for eksempel med blomster bundet fast til båndet, eller giv den et helt personligt twist med modtageren og dennes personlighed i tankerne.

En god gave vil i mange tilfælde også inkludere et godt og sødt kort. Læg derfor også gerne kræfter i den personlige besked og vælg et kort, der passer til modtageren.