Gør noget ved indretningen og bliv inspireret i dit eget hjem

Rigtig mange danskere går op i boligindretning, og hjemmesider med indretningstips har mange tusinder af besøgende hver eneste uge. Alligevel er det de færreste, der faktisk ændrer markant på indretningen i deres hjem, når hjemmet ikke længere er så inspirerende at være i, som det har været.

Denne passivitet skyldes ofte, at hjemmet fungerer i hverdagen, men her er man nødt til at bryde ud af tanken om, at hjemmet ”bare” skal fungere – det skal være inspirerende og hyggeligt, hvis man skal være glad for at bo der. Derfor kan det være en god idé at få gjort noget ved hjemmets indretning, så den både bliver mere moderne og mere inspirerende.

Start med de rum, hvor familien opholder sig mest

Når man søger at gøre hjemmet mere indbydende og inspirerende at være i, så er det kun naturligt at starte med at ændre på indretningen i de rum, hvor man opholder sig mest. Dette vil for mange være enten dagligstuen, spisestuen eller køkkenet, og når man bruger mange af døgnets timer i det samme rum, så er det også vigtigt, at særligt dette rum er inspirerende. Derfor kan man med fordel lave en prioriteret liste over, hvilke rum der trænger til en gevaldig overhaling, inden man går for meget i gang.

Hvis det er dagligstuen, der er uinspirerende og kedelig at opholde sig i, så kan et par nye møbler være med til at gøre en stor forskel. Her kan man f.eks. vælge et nyt tv-bord fra Møbelkompagniet, der kan bringe et moderne look ind i stuen, eller man kan finde en spraglet, komfortabel sofa, der kan gøre rummet varmere og mere hyggeligt. Der er masser af muligheder, og det er kun fantasien, der sætter grænser for de kreative påfund, man kan bruge til at løfte indretningen til nye højder.

Gør indretningstendenserne til dine egne

Selv de mest kreative sjæle kan få problemer, når det kommer til indretningen i hjemmet, da det kan være svært at forestille sig, hvordan forskellige konstellationer kan fungere i de forskellige rum. Her er der absolut ingen skam i at hente inspiration på nettet og i diverse boligmagasiner, så længe man sørger for at sætte et personligt præg på de moderne tendenser.

Det personlige præg er utroligt vigtigt, når det drejer sig om hjemmets indretning, da hjemmet ellers kan blive koldt og mangle den sjæl, som man ofte leder efter. Derudover er de moderne tendenser ikke altid de mest inspirerende, men de kan være gode at tage afsæt i, hvis man mangler inspiration, som man kan sætte ens eget præg på. Dermed har man mulighed for at skabe et mere moderne og inspirerende hjem, som man bliver glad for i mange år fremover.