4 vigtige faktorer: Sådan vælger du dit nye udebord

Har du besluttet dig for, at du vil købe et nyt udebord? Hvis ja, så er du sikkert ikke i tvivl om, at du kan vælge fra et stort udvalg. At udvalget er stort, er selvfølgelig en fordel, da det dermed indeholder noget for enhver smag.

Omvendt betyder det også, at det kan være svært at vælge mellem de mange muligheder. For mange virker det endda næsten uoverskueligt. Har du det på denne måde, kan du gøre det mere overskueligt, ved at overveje, hvilke krav, du stiller til nedenstående fire faktorer.

1. Udseende

Når du skal vælge mellem de mange udeborde, er der flere faktorer, der er vigtige at have fokus på. Udseendet er selvsagt en faktor, der er vigtig at have fokus på, da du næppe har lyst til at have et bord stående, som du ikke bryder dig om udseendet af.

Inden du går i gang med at lede efter dit bord, anbefales det derfor at lave en liste over dine krav til udseendet. Når du har en tjekliste, du kan tage udgangspunkt i, vil du nemlig have betydeligt lettere ved at sortere i det store udvalg.

2. Formål

Det er selvfølgelig også vigtigt at have fokus på bordets formål. Skal du bruge det som spisebord, er det næppe en god løsning at have et loungebord. Derfor er det afgørende, at du på forhånd ved, hvad du skal bruge dit nye bord til.

Uanset hvad du skal bruge det til, kan du glæde dig over, at du kan vælge mellem et stort udvalg af borde. Hvis du skal bruge det som primært havebord sammen med dine havestole, er der mange muligheder, men det er også tilfældet, hvis det skal bruges som f.eks. lounge- eller cafébord.

3. Materialer og kvalitet

Desværre er det ikke alle udeborde, der kan bryste sig af en lige høj kvalitet. Vil du være sikker på, at du ikke spilder dine penge, er du nødt til at være opmærksom på dette. En høj kvalitet sikrer du lettest, ved at holde øje med de materialer, der er anvendt til bordet.

Skal bordet være robust og vejrbestandigt, kræver det, at det er fremstillet af materialer, der er dette. Derfor er disse faktorer særligt vigtige, hvis du ved, at dit bord skal stå ude hele året. I et land som Danmark, stiller det nemlig visse krav til både materialer og kvalitet.

4. Pris

For at gøre dit valg af udebord lettere, bør du fastsætte et budget, inden du sætter jagten i gang. Dermed kan du undgå at se på borde, der er for dyre, hvilket naturligvis ikke er andet end spild af din tid.

Når du fastsætter dit budget, skal du selvfølgelig huske at tage højde for dine krav. Hvis du stiller høje og mange kræver, har det indflydelse på prisen. Ønsker du f.eks. at have et robust udebord, der kan holde til at stå ude hele året, uden at det tager skade, skal du betale for det.