Uren hud: Slip for uren hud med disse tips

Nogle gange får man nogle urenheder i huden, hvor der ikke er så meget man kan gøre. Det kan være hormon påvirket, hvilket det kan være svært at gøre meget ved. Andre gange har vi muligheden for positivt at ændre nogle af vores rutiner for at komme den urene hud til livs.

Urenheder kan direkte påvirke vores humør. Derfor har vi samlet en liste over ting du skal have i mente, hvis du forsøger at rense din hud.

Først er det vigtigt at huske på, at der er en række af forskellige hudtyper. Derfor skal du vælge den helt rigtige cleanse til din hud. Hvis du er usikker på hvilken hudtype du har, er en god tommelfingerregel at vælge et fugtgivende produkt. Produktet skal også være mildt og helst allergivenlig. Derved irriterer du ikke din hud.

Rens dit ansigt morgen og aften. Dette skal gøres uanset om man har brugt makeup eller ej. Herved fjerne du gamle hudceller og fedt der sætter sig i porerne og bliver til bumser og hudorme. Ved at rense dit ansigt fjerner du også eventuel luftforurening, der er bevist, giver tidlige aldringstegn.

Efter du har renset din hud, er det virkelig vigtigt at du fugter huden med en god creme. Uanset om du har sensitiv, tør eller uren hud har huden brug for fugt. Det kan virke mærkeligt og modstridende at putte creme på uren eller fedtet hud, men det skal stadig til.

Udover de ovenstående råd kan du også anvende en tonic eller toner. Den renser, fugter og giver en jævn hud. Man anvender skintonic efter rensning. Du kan også vælge en ansigtsmaske, der renser eller peeler. Men hold dig hellere til en let og kort ansigts rutine – det er lettere at overholde.

Du har hørt det før, men nu siger vi det igen: Husk at drik vand, spis varieret og motioner. Det har også en effekt på din hud.