Undslipper den gode nattesøvn dig altid?

Når du lægger dig ind i sengen for at gå til godnat, oplever du måske at søvnen ikke rigtig vil indtræde. Du vender og drejer det. Så er det for varmt, og så er det for koldt. Nu ligger du skævt og dynen føles træls. Der kan være mange ting, der forhindrer en god nats søvn, og her får du et par gode råd til en bedre nattesøvn.

Læg telefonen væg tidligere

Hvis du, som så mange andre, er slem til at tage din telefon med dig i seng, så kan det være en af faktorerne, der gør det svært for dig at sove. Det kræver en hel del viljestyrke at lægge den fra sig, men der er god grund til at gøre det. Når du bruger din telefon lige inden sengetid, så signalerer det til din hjerne at den skal holde sig vågen. Derved producerer den ikke melatonin, som er dit søvnhormon. Så læg telefon, computer, ipad og tv fra dig i god tid inden godnat!

Invester i den rigtige dyne

Selve sengen og dit sengetøj har også meget at skulle have sagt for din søvn. Forestil dig her, at du er lidt som prinsessen på ærten, og at en så lille ting som en ært kan ødelægge hele oplevelsen. Det handler altså om at vælge den rigtige madras, dyne og pude for lige dig. Måske du skal have fat i en springmadras fremfor det dur har nu, eller maske en tyngdedyne er vejen frem for dig. Det handler om at afprøve, hvor det er muligt ved alle aspekter af sengen.

Sørg for komplet mørke

Især i sommermånederne kan det være svært at falde i søvn når det stadig er lyst udenfor, for hvorfor sove når solen endnu er oppe? Mørklægningsgardiner er svaret, således at du kan skabe totalt mørke på værelset, og få søvnen til at indtræde.