Undgå at din mave ødelægger din ferie

I takt med at flere og flere danskere har fået råd til at rejse ud i den store verden, i deres ferier, så har flere og flere danskere også oplevet hvad forskellen på drikkevand og madkultur, kan gøre ved ens mave. Heldigvis er der flere ting man kan gøre, for at undgå at maveproblemer bliver det der gør at din ferie bliver et dårligt minde. I denne artikel giver vi dig et par tips til hvordan du kan undgå maveproblemer på ferien.

Drik ikke vand fra hanen

I Danmark er vi så heldige at vi har noget at det allermest rene drikkevand i hele verden. Det er en luksus som vil aldrig rigtigt tænker over, men tager for givet fordi det bare er sådan det er, og noget vi vokser op med. I andre lande er de dog ikke så heldige. Det er ikke nødvendigvis kun i Ulande, men også i lande som vi ser som veludviklede og moderne. Du bør derfor altid, som udgangspunkt, undgå at drikke vand fra hanen, når du er på ferie, men i stedet for, købe alt dit drikkevand på flaske.

Lad være med at spise streetfood

Selvom det ser super lækkert ud og at det dufter himmelsk, så bør du som udgangspunkt undgå at spise mad fra de forskellige boder på gaden. Det kan se nok så lækkert ud, men det kan også være en maveforgiftning der bare venter på at slå dig omkuld. Det behøver ikke at være på grund af dårlig hygiejne fra kokkens side, men kan også være noget simpelt som ingredienser og krydderier du ikke er vant til. Spis derfor kun på hotellet, eller på restauranter der lever op til en vis standard.

Skulle du være uheldig

Skulle du være så uheldig at du kom til at indtage vand eller mad, der nu har gjort at din mave er gået i selvsving og har tvunget dig til at rende frem og tilbage fra toilettet og til din seng, så er der heldigvis noget du kan gøre for at afhjælpe problemet. Mælkesyrebakterier er noget du altid bør have med i din taske, når du er ude og rejse. Mælkesyrebakterier fås i pille form og består af naturlige bakterier, der har til formål at genoprette din mave og din tarmflora. Det kan også benyttes til at forebygge mavekneb eller bare til at holde din mave i en sund balance, så derfor bør du altid sørge for at have det med dig på dine rejser.