Tag ansvar for dit liv

Måske er du et sted i dit liv, hvor alkoholen fylder for meget. Det er måske gået så galt, at du har et misbrug. Stop med at drikke og kom i alkoholbehandling for at starte din livsstilsændring. Der er ikke noget, som skal styre ens liv på den måde og da slet ikke, hvis det er noget, som ikke er godt for dig på nogle måder. Der er mange gode grunde til, at du skal stoppe med at drikke, og du kan læse om nogle af dem her.

Afhængighed

Der er ingen tvivl om, at det er svært at komme af med en afhængighed, men du kan ikke blive ved med at sige til dig selv, at du ændret på det i næste uge. Det er på tide, at du tager tyren ved hornene og gør noget ved det. Der er sikkert mange, der gerne vil hjælpe dig, men det nytter ikke noget, hvis du ikke vil hjælpes. Derfor skal du tage et aktivt valg om, at du gerne vil ændre dit liv, hvis ikke for dig selv, så for dine nærmeste. Det er en alkoholbehandling starten på.

Det er hårdt for dine nærmeste

Alkohol gør ikke noget godt for dig og dit liv. Det er hårdt for dine nærmeste at se dig sådan, og de kan føle sig magtesløse, hvis de gang på gang forsøger at hjælpe dig uden held. Hvis du har børn, er det på tide, at du er der for dem. De har har brug for et forbillede i dig, og de savner helt sikkert den person, de ved er inde bag ved misbruget. Man vil altid sin nærmeste og familie det bedste, og det er på tide, at du viser, at du også vil gøre noget for dem. Vær ikke bange for at række ud! Et alkoholmisbrug er en sygdom, og du fortjener hjælp ligesom enhver anden person med en sygdom.

Det kan forkorte dit liv

Selvom du måske ikke tænker over det, så har det alvorlige konsekvenser for din krop, hvis du har et misbrug af alkohol. Det tager hårdt på leveren, og det kan forkorte din livstid markant, hvis du fortsætter, som det er nu. Det er der ingen, som vil se ske – faktisk er der nok mange, som vil blive kede af det, hvis det sker. Det lyder som en barsk ting, men det er også nogle gange det, man skal have af vide, for at man forstår alvoren i det.

Forhåbentlig kan du nu se, at det er på tide, at du søger hjælp. Der findes mange flere gode grunde til, at du skal stoppe, og det er aldrig for sent.