Hvad vælger man når synet svigter?

Det er en realitet at folk med tiden får et svækket syn. Nogle fødes med det, andre må langsomt sluge erkendelsen om at de ikke længere ser så godt som de gjorde engang. Årsagerne kan være forskellige, men i længden ender man med at stå overfor et valg der indeholder mange overvejelser og vinkler.

Faktorerne for om man vælger det ene eller det andet, ja det kan også være forskelligt. Nogle vælger det ene fordi de får en følelse af at de bliver taget mere seriøst, at de ser klogere ud og sådan, mens andre vil vælge det fra alene fordi de kommer til at føle sig mere nørdet, men hvad bør man egentlig have med i overvejelserne når man skal vælge mellem enten briller eller kontaktlinser?

Fordele og ulemper

Der er mange fordele ved begge ting og ikke alle fordele er nogle som folk tænker over. Kigger vi først på kontaktlinsen så bringer den meget frihed med sig.

Hvis du er en meget aktiv person, elsker at spille lidt bold, har et noget aktivt arbejde hvor brillerne godt kan komme i vejen. Der er kontaktlinser gode at have ved hånden fordi du har muligheden for at være aktiv uden at skulle frygte at man bliver puffet til, går hen og taber dem, hvor de til sidst går hen og ødelægges.

Skønt briller kan hindre en i at have et mere aktivt liv, så er det også et faktum at briller bedre kan håndtere syns- og bygningsfejl. Derudover i forbindelse med forkølelser og andre sygdomme kan kontaktlinser også gå hen og blive ubehagelige for øjnene, så i sådanne tilfælde vil briller overgå kontaktlinser.

Det stilrigtige

Hvad briller til gengæld kan, er at de kan gå med forskellige former for tøj. Vælger man briller så skal man også tage hensyn til stellet og stellet kan både have mange former, farver og designs der passer til forskellig slags tøj.

Det gode ved at have den stilede overvejelse med når man køber briller, er at du også vil blive motiveret til at have flere sæt briller, så kommer der et uheld hvor et sæt går i stykker, så har du i det mindste et par ekstra liggende klar både som nødbriller men også bare almindelige briller til andre farve og tøjkombinationer, imens de ødelagte bliver fikset eller erstattet.