Vælg den rette HR leder

Woman on sofa with a computer

4 ud af 5 der arbejder med HR er kvinder. Og det er der ikke noget nyt i. Organsiationer og forskere fra alverdens baggrunde har kaste sig over denne uændret tendens med videnskabelige øjne, og endda også overvejet om, det er værd at have en diskussion. Når der stadig er en ulighed i lønninger, selv inden for HR, hvor mænd i USA får godt 1 dollar, hver gang kvinder får 95 cents.

Men er der noget galt i, at der er nogle arbejdsområder, som forskellige køn er naturlig drevet imod, hvis der ikke er nogen beviser på, hvis der ikke er nogle synlige tegn på tvang – kun ren og skær interesse?

Undersøgelser foretaget i 2002 og 2008 prøvede at se, om der var en naturlig tiltrækning til at lege med enten dukker eller biler, som så bort fra opvækst og omgivelser – forsøget var nemlig en observation på aber. Her viste det sig også, at hun-aberne i høj grad foretrak dukker og han-aber ville hellere lege med biler. Og årsagen skulle findes i abernes hormoner. Undersøgelsen viste altså at aber er biologisk anlagt til at vælge de samme kønsopdelte legetøj, som man gang på gang ser blandt børn. Adfærd og foretrukne legetøj, der altså kan ses blive overført til voksenalderen og det professionelle liv.

Til trods for, at der ikke er nogen forskning, der endegyldigt at mænd eller kvinder har en fordel til at arbejde med HR opgaver og arbejde med HR software, personaleadministration eller performance management, så er det altså stadig noget, som vi stadig ser en stærk overflod af kvinder vælger at arbejde med.

HR er et område, der hele tiden udvikler sig, og inkluderer flere arbejdsopgaver der hælder over i ikke direkte HR opgaver. Hvordan HR kommer til at udvikle sig over tid, er der ingen der ved. Det kræver sin HR medarbejder at have overblik over medarbejderudvikling, virksomhedskultur, såvel som en bred vifte af vigtige administrative opgaver bliver overset.

I vores mange år som softwareudvikler, har vi erfaret, at der er en dominans af kvinder, der varetager alle HR opgaver og strategi. Vi er blot glade for, at alle vi arbejder med, uanset køn, har en interesse i at føre en sund HR strategi, og kan bruge vores software. Uanset hvem man er, eller hvad man har en interesse for.

https://www.livescience.com/22677-girls-dolls-boys-toy-trucks.html