DERFOR SKAL DU VÆLGE EN LØNSIKRING MED A-KASSE

loensikring-akasse-koebstaederne-forsikring

En lønsikring er et forsikringsprodukt, der dækker dele af din løn, hvis du bliver syg eller får en skade, der gør, at du ikke kan passe dit arbejde eller ved almindelig fyringer. Lønsikringen sikrer dig, at du fortsat vil have et indtægtsgrundlag, selvom du ikke kan eller har arbejde, og den kan være med til at dække omkostningerne til f.eks. behandling eller den generelle husleje, vedligeholdelser mv.

Du kender måske allerede til lønsikringer og har selv overvejet at erhverve dig én selv. Hvis det er tilfældet, så skal du sikre dig at du vælger den lønsikring der passer bedst til din situation. Der er generelt to forskellige typer af lønsikringer som man kan købe. Vi vil i denne artikel komme omkring de to forskellige og hvorfor den ene ofte er mere fordelagtig end den anden.

Lønsikring med A-kasse

Den mest almindelige metode at tegne en lønsikring er gennem banker eller forsikringsselskaber. Den type som danskerne oftest vælger er en lønsikring med A-kasse. Det betyder i korte træk, at din lønsikring fungerer som et supplement til det beløb du modtager fra din A-kasse. Dette er mange gange det oplagte valg, da mange danskere allerede er medlem af en A-kasse og det dermed giver bedst mening at supplere med penge fra en lønsikring. Dagpenge er nemlig oftest ikke nok til at dække ens samlede udgifter, da den maksimale dagpengesats ofte ikke er tilstrækkelig stor til at dække forbruget. Endnu en fordel ved en A-kasse med lønsikring er også at den er billigere end en lønsikring uden A-kasse, da udbyderen af lønsikringen kun skal supplere A-kassen beløb.

Lønsikring uden A-kasse

En anden mulighed du har for lønsikring er én uden en A-kasse. Det er ikke alle danskere, som er medlemd af en A-kasse og derfor er den forhenværende løsning ikke en mulighed. Derfor er der typen hvor man tegner en lønsikring for personer som ikke er medlem af en A-kasse. Det du skal være opmærksom på ved denne type er, at den er markant dyrere en løsningen med A-kasse. Det betyder at nogle i visse tilfælde vil få mere ud af at tilmelde sig en A-kasse for at opnå den billigere lønsikring. Derudover, er der ofte også mange flere krav, som man skal opnå for at komme i betragtning til en lønsikring. Det er f.eks. ens alder, arbejdsforhold med videre.

Hvis du allerede er medlem af en A-kasse så vil det i de fleste tilfælde være den bedste løsning at tegne en lønsikring med A-kasse, da alternativet kan være dyrt.